Пріоритет у роботі групи "Метінвест" - зниження виробничого травматизму / фото Метінвесту

У Маріуполі відбулася конференція, на якій керівники всіх підприємств групи "Метінвест" обговорили ключові показники з охорони праці та промислової безпеки.

У ході заходу керівники обмінювалися досвідом та аналізували пов'язані з травматизмом складні кейси.

Як наголосив гендиректор ММКІ Тарас Шевченко, забезпечення охорони праці - завдання номер один перед кожним керівником і кожним співробітником підприємства.

Відео дня

Читайте також"Метінвест" націлився на перехід на технології прямого відновлення залізаТак, на "Метінвесті" з другого кварталу 2021-го в новому форматі активно впроваджується система "Безпечний робочий простір": оцінюються небезпеки й заходи з мінімізації ризиків на робочих місцях. На конференції керівники обмінялися досвідом запровадження цієї системи.

Гендиректор Центрального ГЗК групи "Метінвест" Дмитро Шевчик, говорячи про мінімізацію критичних ризиків, розповів про блокування небезпечних джерел енергії. 

Олександр Мироненко, гендиректор "Запоріжсталі", розповів про безпеку на залізничному транспорті. Так, на компанії створили автоматизовану систему моніторингу стану залізничних колій.

Меткомбінат "Азовсталь" презентував кейс з газонебезпечних робіт, які, за словами директора з охорони праці Сергія Калініченка, добре зарекомендували себе на підприємстві.

Директор з охорони праці, промислової безпеки та екології меткомбінату ім.Ілліча Олег Астаф'єв говорив про заходи при роботі на висоті.

"Реалізація стратегії з охорони праці та промислової безпеки на всіх підприємствах групи "Метінвест" – одне з найбільш пріоритетних завдань... Досягнення нульового травматизму - амбітна мета, але щодня запобігати травматизму - це завдання абсолютно всіх співробітників підприємств", - наголосив директор Департаменту з охорони праці та промислової безпеки "Метінвесту" Дмитро Костенко.

Нагадаємо, навесні 2020 року за результатами оцінок першого відбіркового етапу "Метінвест" увійшов до трійки фіналістів конкурсу Міжнародного інституту з управління ризиками та безпекою праці (IIRSM). У фіналі конкурсу компанія здобула перемогу в категорії "Програма змін року".