Понад 5 млн українців користуються оновленою версією програми "Дія" / avto.informator.ua

Близько 10 млн українців користуються цифровими продуктами "Дія", зокрема мобільним додатком і порталом електронних послуг "Дія".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на презентації електронних послуг Diia Summit.

Читайте такожУкраїнцям, які записалися на вакцинацію через "Дію", робитимуть щеплення у вихідні дні

Відео дня

"На сьогодні продуктами Мінцифри більш ніж за рік користуються 10 млн користувачів", - сказав він.

Присутній на презентації перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб заявив, що вже понад 5 млн українців користуються оновленою версією додатка "Дія".

Також віце-прем'єр повідомив про те, що в рамках проекту отримання держсубвенції на підключення сіл до фіксованого інтернету Мінцифри вже отримало 762 заявки від громад.

"Нам вже вдалося отримати 762 заявки від громад на покриття Інтернетом. І це понад 3 тис. населених пунктів", - сказав він.

Крім цього, Федоров повідомив, що на сьогодні понад 2 млн українців отримали доступ до мобільного інтернету 4G.

"Дія 2.0": що необхідно знати

  • У жовтні 2020 року Міністерство цифрової трансформації представило оновлений мобільний додаток для оцифрованих документів "Дія 2.0".
  • Оновлена версія програми містить наступні документи: свідоцтво про народження дитини, довідку внутрішньо переміщеної особи, цифровий податковий номер на додаток до цифрового внутрішнього та закордонного паспортів, студентських квитків, водійських прав, техпаспорту та автострахування, які були ще в старій версії. Також мобільний додаток показує життєвий простір реєстрації проживання відповідно до паспорта або свідоцтва про народження.
  • Уряд визначив диджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу "Дія" як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.