Ілюстрація REUTERS

Цілісний майновий комплекс ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» виставлено на продаж через аукціон зі стартовою ціною 1,8 млрд грн.

Читайте такожПорошенко підписав закон про розвиток вітчизняного суднобудування

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила ліквідатор підприємства Ірина Сербін.

Відео дня

«Стартова ціна визначена за сумою всіх кредиторських вимог, які становлять понад 1,8 млрд грн. З цієї суми понад 91 млн грн – заборгованість із заробітної плати. Відкритий аукціон запланований на 21 вересня 2018 року, на 10:00. Місцем проведення аукціону визначено приміщення ПАТ " МСЗ «Океан», - написала вона.

Довідка УНІАН. Миколаївський суднобудівний завод «Океан», який був заснований в 1951 році, зараз є публічним акціонерним товариством і спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн. Підприємство розташоване в південній частині міста Миколаєва на лівому березі річки Південний Буг з відкритим виходом до Чорного моря. За 60-річну історію на верфі побудовано більше 400 технічно складних суден загальним дедвейтом понад 4 млн тонн.

З 2012 року завод перебуває в складному фінансовому становищі, а 1 листопада 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав публічне акціонерне товариство «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру.