фото Samsung

Сьогодні компанія Samsung представила перший у світі фотосенсор для смартфонів, дозвіл якого перевищує 100 Мп.

Читайте такожXiaomi анонсувала смартфон зі 100-мегапіксельною камерою

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Сенсор рекордного для галузі дозволу спільно розроблений фахівцями Samsung і Xiaomi. І зараз вже немає жодних сумнівів, що саме Xiaomi Mi Mix 4 стане першим смартфоном, в якому знайде застосування ця розробка", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що даний сенсор називається Samsung ISOCELL Bright HMX. Розподільча здатність сенсора становить 108 Мп, а знімка, створеного за його допомогою, - 12032х9024 пікселів, що можна порівняти з високоякісними дзеркальними камерами. Розмір чарунки становить ті самі 0,8 мкм, як у моделі ISOCELL Bright GW1 роздільною здатністю 64 Мп, але новий ISOCELL Bright HMX більший. Кажучи конкретніше, це сенсор формату 1/1,33 дюйма (вперше в смартфонах). Як і раніше зберігається можливість об'єднання чотирьох пікселів в один, для ще більшого захоплення світла.

фото Samsung

"Як і 64-Мп модель, нова 108-Мп підтримує фірмову технологію Tetracell, що забезпечує можливість об'єднувати сусідні пікселі в групи по чотири для зниження рівня шуму, збільшення чутливості та динамічного діапазону. Тобто, нова модель повинна бути здатна захоплювати більше світла і підніме планку якості мобільної фотографії на новий рівень, особливо в умовах недостатнього освітлення. У цьому режимі (після об'єднання пікселів) дозвіл готового знімка складе 27 Мп. Також сенсор підтримує технологію Smart-ISO для автоматичного підбору "правильного" значення світлочутливості залежно від оточення і дозволяє вести запис роликів 6K (6016х3384 пікселів) зі швидкістю 30 к/с", - підкреслює видання.

Нам ще належить дочекатися смартфонів з 64-мегапіксельними камерами (майбутні Redmi Note 8, Realme і наступник Samsung Galaxy A9), щоб повною мірою оцінити їх перевагу над поширеними зараз 48-мегапіксельними камерофонами. Чи принесе цей черговий етап гонки мегапікселів яку-небудь реальну практичну користь, поки неясно. Але абсолютно очевидно, що смартфони з такими камерами будуть потребувати великих обсягах флеш-пам'яті, оскільки розмір фотографій неминуче зросте. Передбачається, що знімок, зроблений в повному дозволі, буде важити близько 19 МБ.

Повторимося, першим смартфоном з камерою роздільною здатністю 108 Мп стане Xiaomi Mi Mix 4. Його дебют очікується в наступному місяці.