Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, в сфері телекомунікацій.

Читайте також«Слуги народу» відкликали законопроект про продаж sim-карток за паспортом: перероблятимуть

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 349 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Відео дня

Доповідаючи по законопроекту №1050, заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко повідомив, що законопроект скорочує види господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню.

Також, за словами депутата, документ передбачає перехід з дозвільного на повідомний принцип набуття права діяльності на ринку.

«Щоб отримати право, оператору потрібно буде лише повідомити профільного регулятора, НКРЗІ (Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації - УНІАН), про початок діяльності», - зазначив Федієнко.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, він регулює невідповідність законодавства, оскільки закон про ліцензування передбачав, що з 1 січня 2018 року телекомунікаційні оператори перестануть отримувати ліцензії.

«При цьому відповідні зміни до закону про телекомунікації так і не були внесені. Як наслідок, оператори продовжують отримувати ліцензії на такі види діяльності: фіксований телефонний зв'язок, використання бездротового доступу, мобільний зв'язок», - йдеться в документі.

Крім цього, закон забезпечує виконання Угоди про асоціацію з ЄС в частині скасування бар'єрів у доступі до ринку телекомунікаційних послуг.

Як повідомляв УНІАН, 10 вересня Верховна Рада ухалила в першому читанні законопроект про скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, в сфері телекомунікацій.