Ілюстрація REUTERS

Веб-пошук дозволяє шукати відео за темою запиту. Але це не особливо допомагає, якщо ролик довгий, а користувач шукає лише певний його фрагмент. Тому доводиться витрачати додатковий час на пошук необхідної інформації вже в самому відео.

Читайте такожНа сервіси Google можна буде заходити без пароля за допомогою відбитка пальця

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Тепер пошукова система Google допомагає розв'язати цю проблему. Веб-пошук отримав можливість виділяти специфічні моменти в відео на підставі тимчасових позначок, створених автором ролика", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки цьому можна одразу ж відкрити потрібний етап в інструкції з ремонту або улюблену пісню в довгому концерті.

Спочатку індексування відео буде доступне лише для пошуку англійською мовою, в результати якого включені відео з YouTube. При цьому Google стимулює авторів додавати позначки в їх ролики. Однак пошуковик не просто покладається на тимчасові мітки в описі відео. Компанія також пропонує різних провайдерів контенту додати структуровані дані у відео, щоб полегшити їх обробку. Такі партнери як CBS Sports і NDTV зможуть надати розширений пошук "найближчим часом".

фото Engadget