Новинка приміряла зовнішність Xperia 10 Plus / фото Sony

Додатково до представленого на недавній виставці IFA «компактного» флагмана Xperia 5 компанія Sony сьогодні представила на ринку Японії нову модель середнього рівня — Xperia 8.

Читайте такожSony слідом за Samsung припиняє виробництво смартфонів у Китаї

Новий Xperia 8 не сильно відрізняється від вже добре знайомих нам середнячків Xperia 10 і Xperia 10 Plus, пише itc.ua.

Новинка приміряла зовнішність Xperia 10 Plus, але при цьому зберегла форм-фактор і більшість характеристик компактнішої моделі Xperia 10. Зокрема, платформа і екран тут ті ж: 14-нм Qualcomm Snapdragon 630 і «кінематографічний» шестидюймовий екран IPS CinemaWide роздільною здатністю Full HD+ з співвідношенням сторін 21:9. Саме за рахунок екранів CinemaWide Sony позиціонує останні моделі як «компактні» по параметру ширини. У нового Xperia 8 вона становить всього 69 мм. Повні габарити і маса моделі — 158х69х8,1 мм і 170 грамів.

Рамка у Xperia 8 — металева, а фронтальна та задня панелі прикриті зігнутим склом Gorilla Glass 6. Набір камер, судячи з усього, такі ж як у Xperia 10 Plus — здвоєна основна з сенсорами на 12 Мп і 8 Мп, а також фронтальна з сенсором на 8 Мп. Оперативної пам'яті у смартфона є 4 ГБ флеш-пам'яті — 64 ГБ. Можна використовувати карти пам'яті microSD.

фото Sony

Сканер відбитків пальців інтегрований в кнопку включення/блокування на боковій грані. Акумулятор має ємність 2760 мА·год і підтримує швидку 18-ватну зарядку. Є захист від води та пилу (IP68).

З іншого можна відзначити роз'єм 3,5 мм, модуль NFC і світлодіодний індикатор сповіщень.

Смартфон пропонується в чорному, білому, синьому і червоному корпусах.

В Японії смартфон Sony Xperia 8 почне продаватися пізніше в цьому місяці за ціною $505. Про плани щодо випуску Sony Xperia 8 на ринках інших регіонів поки нічого не повідомляється.