Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет України надав дозвіл азербайджанському оператору Bakcell купити «Vodafone Україна», повідомляє прес-служба АМКУ.

Читайте такожМобільні оператори домовилися про перерозподіл частот, що дозволить за 1,5 року покрити 4G майже всю Україну

«Сьогодні Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ «BAKCELL» (м.Баку, Азербайджан) на опосередковане придбання акцій компанії «Preludium BV» (Амстердам, Нідерланди), що забезпечують перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У разі купівлі угода дасть змогу азербайджанській компанії придбати опосередкований контроль над українським мобільним оператором, відомим під брендом «Vodafone».

Як повідомляв УНІАН, раніше Антимонопольний комітет України підтвердив ймовірність купівлі азербайджанським оператором Bakcell оператора мобільного зв'язку Vodafone. В результаті угоди Bakcell може отримати контроль над управлінням приватним акціонерним товариством «ВФ Україна» - одним з провідних українських операторів мобільного зв'язку, що працює під брендом «Vodafone».

Довідка УНІАН. «Vodafonе Україна» є одним з найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM і CDMA-450, обслуговує більш як 20 млн абонентів.

Bakcell - оператор стільникового зв'язку стандарту GSM, UMTS і LTE в Азербайджані. Компанія була заснована в 1994 році і стала першою, що надає послуги мобільного зв'язку в країні. Охоплює більш як 95% населення і близько 88% території Азербайджану.

Bakcell має угоди з голосового роумінгу з 211 операторами в 120 країнах світу.