Ілюстрація REUTERS

Користувачам, які все ще продовжують активно користуватися смартфонами iPhone 5 і iPad четвертого покоління (з підтримкою Wi-Fi і стільникових мереж), рекомендується терміново оновити операційну систему до версії iOS 10.3.4 – до 3 листопада. Інакше вони ризикують зіткнутися з проблемами в роботі GPS, веб-серфінгу та електронної пошти.

Читайте такожApple відзвітувала про доходи: продажі iPhone падають

Про це йдеться на сторінці підтримки Apple, передає itc.ua.

Відео дня

Це пов'язано з проблемою підрахунку дат GPS, яка почала проявлятися на пристроях з квітня цього року. Супутники GPS передають свої дані в 10-бітному форматі. Щотижня це число змінюється. Таким чином, кожні 1024 тижні — приблизно раз на 19,7 року — годинник скидається.

Більшість сучасних пристроїв мають вбудоване рішення для нормальної роботи за таких випадків, тому користувачам не потрібно ні про що турбуватися. Але деякі пристрої, такі як iPhone 5, потребують оновлення програмного забезпечення, щоб додати необхідні механізми боротьби з проблемою підрахунку дат GPS.

Відзначається, що якщо не встановити оновлення iOS 10.3.4, то дана проблема зачепить не тільки навігацію в смартфоні. Багато інших функцій мобільного пристрою, такі як App Store, iCloud, електронна пошта і перегляд веб-сторінок, також залежать від здатності пристрою точно правильне обробляти час та місце розташування. Ось чому так важливо отримати це оновлення для iPhone 5.