Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації наступного тижня запустить мобільний додаток для контролю за дотриманням карантину або самоізоляції.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

За допомогою цієї програми здійснюватиметься обов'язковий контроль для хворих на коронавірус і добровільний контроль для самоізольованих за допомогою даних геолокації і FaceID (сканер об'ємно-просторової форми обличчя людини).

Відео дня

«Відразу заспокою – жодного «великого брата» або стеження за громадянами. Обов'язковий контроль для хворих і добровільний для самоізольованих шляхом зняття у випадковий період часу геолокації і FaceID. Інакше епідемію не зупинити», - написав він.

Також додаток дасть можливість хворим на COVID-19 замовляти онлайн продукти харчування і ліки.

Читайте такожЧи контролюватимуть самоізоляцію українців за допомогою телефонів: коментар мобільних операторів

Крім того, Федоров анонсував зміни до додатка «Дія», що передбачають можливість моніторингу потенційного контакту з хворим.

«Наступним кроком стане запровадження в «Дія» можливості моніторингу потенційного контакту з хворим. Ідея полягає в застосуванні широкої мережі QR-кодів у магазинах, таксі тощо. Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то ми зможемо її попереджати про можливий контакт з хворим. Знову ж, жодного геотаргетингу (стеження)», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації України планує запустити понад 20 освітніх онлайн-курсів з цифрової грамотності до кінця цього року.

Читайте такожМінцифри запустить безкоштовний онлайн-курс про дистанційне навчання під час карантину

Мінцифри створило оглядовий освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів», у якому вчителям буде надано інформацію про інтернет-платформи дистанційного навчання.

25 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про продовження карантину до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.