Моделі, за прогнозом аналітика, вийдуть у 2023 році / Ілюстрація REUTERS

Apple відмовиться від стільникових модемів Qualcomm в iPhone, замінивши їх власними рішеннями в лінійці модельного ряду.

Про це заявив аналітик Мін-Чі Куо, повідомляє ITC.ua.

Читайте такожЄврокомісія звинувачувала Apple у порушенні антимонопольного законодавства

Відео дня

Мін-Чі Куо позначив можливі терміни випуску перших iPhone, які ознаменують перехід на власні модеми 5G — такі моделі, за прогнозом аналітика, вийдуть у 2023 році.

На думку експерта перехід, скоріш за все, буде поетапним, оскільки Apple пов'язана зобов'язаннями багаторічного контракту з Qualcomm — згідно з даними одного з документів, деякі продукти Apple, заплановані до релізу в період з 1 червня 2022 року по 31 Травня 2024 року, будуть використовувати або Snapdragon X65, або Snapdragon X70.

Всі моделі актуально лінійки iPhone 12 оснащуються модемами 5g виробництва Qualcomm — Qualcomm X55 5G. і це один з найдорожчих компонентів: за кожен модем Apple платить $90 (приблизно 25% від собівартості пристрою), не рахуючи ліцензійних відрахувань.

Як дані кроки позначаться на вартості смартфонів поки не повідомляється.

Що цьому передувало

В кінці 2020 року в Apple заговорили про можливість розробки власного модему стільникового зв'язку, щоб в майбутньому відмовитися від рішень Qualcomm і здобути незалежність.

Тоді розробку першого вбудованого стільникового модему анонсував Джоні Сруджі.