Рада національної безпеки США написала листа на адресу ЄС / Ілюстрація REUTERS

США закликають Європейський Союз утриматися від зайвого тиску на таких техногігантів, як Google, Amazon, Apple, Facebook та Microsoft.

Про це повідомляє Financial Times.

Читайте такожЯпонія проведе антимонопольне розслідування проти Apple та Google

Відео дня

За інформацією видання, Рада національної безпеки США написала листа на адресу ЄС зі скаргами на тиск на адресу техногігантів.

У листі йдеться про те, що депутат Європарламенту Андреас Шваб вважає, що "великі проблеми" для конкуренції в ЄС створюють п'ять американських техногігантів: Google, Amazon, Apple, Facebook та Microsoft.

"Зосередьмось на найбільших проблемах, на самих вузьких місцях. Перейдім до справи - один, два, три, чотири, п'ять - і, можливо, шість з Alibaba. Але давайте не будемо починати з числа сім, з європейського бізнесу, щоб догодити Байдену", — заявив Швабб.

У листі наголошується, що подібні коментарі та підходи надзвичайно ускладнюють співпрацю в галузі регулювання між США і Європою і дають зрозуміти, що Єврокомісія "не зацікавлена в сумлінній взаємодії зі Сполученими Штатами".

"Ми особливо стурбовані недавніми коментарями доповідача Європейського парламенту щодо закону про цифрові ринки Андреаса Шваба, який припустив, що DMA, безсумнівно, має націлюватися тільки на п'ять найбільших компаній США", — йдеться в листі.

Рада назбезпеки розіслала цей лист співробітникам делегації ЄС в столиці США в рамках звичайного обміну інформацією між Вашингтоном і Брюсселем.

Антимонопольне розслідування

14 червня 2021 року Японія заявила про те, що проведе антимонопольне розслідування проти Apple і Google. В Японії мають намір перевірити, як Apple і Google взаємодіють з японськими виробниками смартфонів.