Лідером за кількістю поставлених 5G-смартфонів у першому кварталі стала американська компанія Apple / фото УНІАН Владиимир Гонтар

Світові поставки смартфонів з підтримкою високошвидкісного 5G-зв'язку в першому кварталі цього року, в порівнянні з першим кварталом 2020 року, виросли в 5,5 раза – до 133,9 млн штук з 24 млн штук.

Про це сказано в дослідженні міжнародної аналітичної компанії Strategy Analytics.

Читайте такожЛокдаун змінив ставлення українців до смартфонів: що зараз купують

Відео дня

Відзначається, що головною причиною такого зростання є активне розгортання мереж 5G в Китаї.

Згідно з дослідженням, лідером за кількістю поставлених 5G-смартфонів у першому кварталі стала американська компанія Apple - 40,4 млн штук (у першому кварталі минулого року компанія не поставляла такі смартфони).

На другому місці - китайська компанія Oppo з показником 21,5 млн штук (зростання в 12 разів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року).

На третьому - китайська компанія Vivo з показником 19,4 млн штук (зростання в 7,5 раза).

На четвертому - південнокорейська компанія Samsung з показником 17 млн штук (зростання у 2 рази).

На п'ятому - китайська компанія Xiaomi з показником 16,6 млн штук (зростання 6,5 раза).

Найбільші частки на світовому ринку таких смартфонів за підсумками першого кварталу зайняли Apple (30,2%), Oppo (16,1%) і Vivo (14,5%).

Що цьому передувало

Згідно з дослідженням міжнародної аналітичної компанії Strategy Analytics, світові поставки смартфонів в першому кварталі 2021 року, в порівнянні з першим кварталом 2020 року, виросли на 24% - до 340 млн штук з 275 млн штук.

У листопаді 2020 року Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо звільнення додаткових смуг радіочастот в діапазонах 790-862 МГц і 694-790 МГц від радіоелектронних засобів телебачення для повноцінного впровадження високошвидкісного 5G-зв'язку в Україні.

У листопаді того ж року Міністерство цифрової трансформації почало виконувати прийнятий план з впровадження 5G в Україні, зокрема, відомство приступило до науково-дослідних робіт, необхідних для запуску високошвидкісного мобільного 5g-зв'язку.

Strategy Analytics

Strategy Analytics - міжнародна аналітична компанія, що спеціалізується на дослідженні ринку сучасних технологічних продуктів. Компанія має офіси в США, Великобританії, Франції, Німеччині, Китаї, Японії та Південній Кореї.