Можливість використання месенджера Chat в Gmail є тестовою функцією / Ілюстрація REUTERS

Компанія Google розширює можливість доступу до повідомлень Chat прямо з Gmail для більшої кількості користувачів iOS і Android.

Про це повідомляє ITC.ua.

Читайте такожМатеринська компанія Google заявила про рекордний прибутокМожливість використання месенджера Chat в Gmail є тестовою функцією. Тому вона може бути ще недоступною для всіх користувачів, в залежності від налаштувань облікового запису.

Відео дня

Її можна активувати для особистих облікових записів, але не для робітників. Щоб активувати цю функцію на iOS або Android, потрібно відкрити бічне меню і вибрати пункт налаштувань. Потім потрібно в розділі "Загальні налаштування" потрібно знайти пункт "Chat (early access)" і активувати відповідний перемикач.

У деяких випадках опція активація Chat може бути недоступною. У таких випадках може знадобитися спочатку активувати Chat в настільній версії Gmail за наступним посиланням, (вибрати Google Chat і зберегти налаштування). Після цього потрібно перезавантажити мобільний додаток на смартфоні та знову зайти в його налаштування.

Після виконання всіх цих дій і активації Chat, в нижній частині програми Gmail з'явиться нова вкладка, що надає доступ до миттєвих повідомлень. При цьому користувачі отримають доступ до особистих і групових чатів прямо в Gmail.

Chat

Chat є заміною для месенджера Hangouts, від якого користувачі поступово відмовляються. Chat можна використовувати в якості окремого додатка. Але для тих користувачів, кому не подобається мати на своєму пристрої безліч окремих додатків для обміну повідомленнями, тепер доступна можливість спілкуватися прямо в поштовому додатку.

Що цьому передувало

Вперше така можливість була представлена в липні минулого року, але тільки для користувачів Google Workspace.