Акції компанії на тлі новини про виступ зросли на 6% / Ілюстрація REUTERS

Засновник китайського інтернет-гіганта Alibaba Group Джек Ма вперше майже за три місяці показався на публіці.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте такожСША можуть заборонити Alibaba працювати на території країни

Відео дня

Джек Ма взяв участь в онлайн-заході "Ініціатива сільських вчителів". Він поспілкувався з вчителями, які отримали подяку від Фонду. Також китайські ЗМІ повідомляють, що Джек Ма відвідав одну з початкових шкіл.

Акції компанії на тлі новини про виступ зросли на 6%.

Зникнення 

Мільярдер не з'являвся на публіці з 24 жовтня. Це сталося після того, як Джек Ма розкритикував фінансові регулятори на найбільшому бізнес-форумі в Шанхаї.

Він закликав до реформи системи фінансового нагляду, вказавши на те, що її реорганізація дозволить стимулювати економічне зростання. Бізнес Джека Ма піддається тиску з боку регулюючих органів.

Що таке Alibaba

  • Alibaba - найбільша інтернет-компанія Китаю, яка працює у сфері електронної комерції з 1999 року. Їй належить кілька популярних інтернет-майданчиків, в тому числі інтернет-магазин AliExpress.com. Хмарний підрозділ Alibaba - одна з найбільш швидкозростаючих компаній групи.
  • 20 квітня 2020 року Alibaba Group заявила про те, що інвестує $28 мільярдів в хмарну інфраструктуру. Компанія заявила, що витратить кошти на розвиток операційних систем і на розвиток інфраструктури своїх центрів обробки даних.
  • 16 серпня 2020 року стало відомо про те, що США можуть заборонити ряду китайських компаній працювати на території країни. В тому числі заборона могла торкнутися найбільшої інтернет-компанії Китаю Alibaba.
  • За даними дослідницької компанії Canalys, в 4 кварталі 2019 року підрозділ Alibaba Cloud Intelligence контролював 46,4% хмарного ринку Китаю, тоді як Tencent і Baidu Cloud Cloud мали 18% і 8,8% ринку відповідно.