За останні півроку більше мільйона громадян України вперше отримали доступ до 4G / фото УНІАН Володимир Гонтар

Президент України Володимир Зеленський анонсував цього року забезпечення доступу до фіксованого швидкісного інтернету 3 тисяч сіл.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час Diia Summit 2.0 в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Цифровізація" в Києві.

Читайте такожУ Мінцифри заявили, що додатком "Ді " користуються вже 10 мільйонів українців

Відео дня

"Пункт моєї (передвиборчої - УНІАН) програми - доступ до швидкого інтернету для всіх жителів нашої улюбленої України. Тільки за останні пів року більше мільйона громадян України вперше отримали доступ до 4G. мільйони українців навчилися азам цифрової грамотності. Цього року ми прагнемо забезпечити доступ до фіксованого інтернету 3 тисяч українських сіл, їхніх шкіл, лікарень, бібліотек", - сказав президент.

За його словами, сьогодні, 17 травня, знаковий день, "коли ми робимо перший крок на шляху до електронної демократії - це запуск в "Дії" електронних петицій".

Президент вірить, що українська влада побудує країну без "багів" і "вірусів", країну, де все буде "літати".

Інтернет в українських селах: що необхідно знати

  • 28 квітня Кабінет міністрів затвердив порядок та умови надання місцевим бюджетам державної субвенції на підключення сіл до фіксованого інтернету, яка цього року становить 500 млн грн.
  • Державний бюджет на 2021 рік передбачає виділення 1 млрд 789 млн 314 тис.грн на цифровізацію країни.
  • Зокрема, 500 млн грн буде виділено на підключення до швидкісного фіксованого інтернету близько 6 тис. соціальних об'єктів у селах.
  • Близько 1,5 млн проживаючих у селах українців у 2021 році зможуть отримати доступ до фіксованого оптоволоконного інтернету коштом державної субвенції.