Восени Кабмін дозволив автоматичну фото- і відеофіксацію порушень ПДР / фото antikor.com.ua

Система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху буде запроваджена з другої половини 2019 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Читайте такожВодії платитимуть за пасажирів: нардеп розкрила деталі підвищення штрафів за порушення ПДР

Відео дня

За його словами, обладнання для автофіксації порушень буде закуплено за кошти держбюджету.

Разом з тим голова Нацполіції зазначив, що якщо місцеві громади захочуть придбати таке обладнання, то Нацполіція за державний кошт проведе сертифікацію такого обладнання, й воно буде підключено до поліцейської системи.

Також він додав, що в планах Нацполіції, аби система автофіксації правопорушень вже почала працювати в середині 2019 року.

Крім того, Князєв додав, що вже завтра кількість пристроїв для вимірювання швидкості TruCam, які використовують патрульні екіпажі поліції, буде збільшена до 99, оскільки нещодавно було придбано ще 66 TruCam до 33, які вже мають патрульні. Ці прилади в основному використовуватимуться на стаціонарних постах поліції. До нового року кількість радарів TruCam, які використовують патрульні, збільшиться до 124.

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня Кабмін дозволив використання засобів фото- і відеофіксації порушень ПДР в автоматичному режимі. Відповідною постановою уряд розширив перелік типів технічних засобів, що можуть використовуватися для контролю безпеки дорожнього руху.

Контроль безпеки дорожнього руху раніше міг здійснюватися виключно за допомогою засобів дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів таких як TruCAM або "Візир". Відтепер разом з використанням засобів дистанційного контролю на дорозі дозволено використання засобів визначення його просторово-часових координат і засобів із функцією фото- і відеофіксації порушень ПДР в автоматичному режимі.

8 жовтня патрульні почали використовувати TruCam в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення.