Літак Boeing 737 MAX 8 / REUTERS

Президент США Дональд Трамп розпорядився негайно призупинити польоти літаків Boeing 737 Max 8 і Max 9 у зв'язку з катастрофою в Ефіопії та в Індонезії, коли всі, хто був на борту обох літаків загинули.

Як передає ВВС, після заяви Трампа котирування акцій Boeing впали на 2%.

Читайте такожУкраїна слідом за ЄС закрила небо для літаків Boeing 737 MAX

Відео дня

Сама компанія підтримала рішення президента і рекомендувала Федеральному управлінню цивільної авіації призупинити польоти літаків цієї лінійки.

Відразу після катастрофи в Ефіопії багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону над польотами над Європою запровадило Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

До заяви Трампа США залишалися однією з останніх країн, які вирішили продовжити експлуатацію літаків Boeing 737 MАХ 8.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби до Найробі, зазнав аварії за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб, серед яких були громадяни 35 країн.

Ця катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за півроку - наприкінці жовтня 2017 року Boeing 737 Maх 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей на борту.