У Німеччині відкрили перший електричний автобан / фото Siemens

У федеральній землі Гессен відкрили перший електричний автобан. Відрізком шляху довжиною близько п'яти кілометрів на трасі A5 між Вайтерштадтом і Мерфельденом по кілька разів на день проїжджатимуть електровантажівки різних компаній.

Читайте такожMercedes почав виробництво першого електричного кросовера (фото, відео)

До середини 2020 року планується вивести на випробувальну трасу п'ять таких фур на дизелі, оснащених додатковим електромотором, повідомляється на сайті гессенського дорожнього відомства, яке координує проект, пише "Німецька хвиля".

У його реалізації задіяні також технічний університет Дармштадта та компанії Siemens Mobility і ENTEGA. Федеральне міністерство охорони довкілля виділило на будівництво конструкції з контактними електромережами 14,6 млн євро. На випробування електричного автобану, яке має продовжитися до кінця 2022 року, призначені додатково 15,3 млн євро. До теперішнього часу відомство виділило на розробку електровантажівок понад 70 млн євро.

Раніше випробування електровантажівок проходили на приватних дорогах, розповіла представник міністерства Рита Шварцелюр-Зутер. За її словами, в майбутньому планується побудувати підвісні мережі ще на двох відрізках автобанів - в землі Шлезвіг-Гольштейн та Баден-Вюртемберг.

"Вантажівки з електроприводом і струмоприймачем - це особливо ефективне рішення на шляху до нешкідливих для навколишнього середовища вантажоперевезень", - впевнена Шварцелюр-Зутер.