При цьому "євробляхи", які наразі активні, зможуть продовжити поїздки / фото УНІАН

Компанії виклику таксі Uber і Bolt в Україні повідомили водіям, зареєстрованим в системах, що відмовляються від автомобілів на іноземній реєстрації.

Читайте такожВ Україні з 24 травня почнуть штрафувати власників "євроблях": юрист дав кілька порад водіям

Про це повідомляє аin.ua.

Відео дня

З 9 травня сервіс Uber при оновленні документів автомобілів на іноземній реєстрації (наприклад, страхового поліса), такі документи відхиляє.

При цьому автомобілі, які наразі активні, зможуть продовжити поїздки.

Bolt (колишній Taxify) перестане додавати на платформу автомобілі на єврономерах з 24 травня 2019 року.

"Ми впевнені в тому, що відмова від співпраці з водіями нерозмитнених автомобілів допоможе нам покращити сервіс і зробити його більш надійним", - зазначив регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний.

Як повідомляв УНІАН, пільговий режим оформлення "євроблях" завершився 22 лютого, за цей час українці оформили 218 тисяч транспортних засобів і сплатили до бюджету 13,6 мільярда гривень.

За офіційними даними ДФС, станом на 25 листопада минулого року в Україні перебувало близько 640 тисяч авто, які потребували розмитнення. За період пільгового періоду була розмитнена лише шоста частина з них.

25 листопада 2018 року набули чинності два закони, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на єврономерах.