Сонячні батареї додають до запасу ходу електромобіля майже 60 кілометрів / фото Toyota

Наприкінці липня 2019 року в Японії стартують тести електромобіля Toyota, оснащеного високоефективними сонячними панелями Sharp.

Читайте такожHonda запатентувала спортивний електрокар

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"В арсеналі компанії вже є Prius PHV з опціональними панелями на даху, однак зібраної таким чином енергії вистачає лише на підзарядку допоміжних пристроїв. У новинки ж сонячні комірки в 4,8 раза потужніші й забезпечують збільшення запасу ходу на рівні 56,3 кілометра", - йдеться в повідомленні.

фото Toyota

Як повідомляє прес-служба Toyota, прототип для дорожніх випробувань оснастили комплектом фотоелектричних панелей, які розміщені не лише даху, але також на капоті та дверях багажника. У результаті потужність зросла до 860 Вт, а ККД перевищив 34 відсотки. Для порівняння, у серійного Prius PHV з опціональною сонячною панеллю ці показники становлять 180 Ватт і 22,5 відсотка відповідно, причому в момент руху енергія не накопичується, на відміну від експериментального примірника. Якщо порівнювати доданий запас ходу, то за день на парковці сонячні панелі прототипу забезпечать 44,5 кілометра, а товарної версії - 6,1 кілометра.

фото Toyota

За розробку високоефективних модулів відповідала Sharp. У компанії запевняють, що енергії, зібраної з допомогою цих панелей, вистачить на те, щоб збільшити запас ходу електромобілів на 56,3 кілометра. Це лише попередні розрахунки, а реальні дані Toyota і Sharp мають намір отримати в ході випробувань прототипу на дорогах загального користування.