Сумарна потужність двигунів версії Turbo становить 680 к. с. / фото Porsche

Компанія Porsche представила першу в своїй історії модель з повністю електричною силовою установкою — Taycan. Прем'єра Porsche Taycan пройшла одночасно в Північній Америці, Китаї та Європі. У компанії підкреслили, що саме ці три ринки стануть найбільш важливими для моделі.

Читайте такожMercedes-Benz показала зображення своєї секретної новинки

Серійний Porsche Taycan зовні мало чим відрізняється від концепту Mission E, представленого в 2016 році на мотор-шоу в Парижі. При цьому серійний автомобіль отримав стандартні задні двері замість задньопетельних, обзавівся злегка зміненою аеродинамікою, а зовнішню камеру заднього виду замінили традиційними бічними дзеркалами, пише Autonews. Крім того, в «чотиридверному спортивному седані», як його називають в компанії, простежується схожість з сімейством 911 нового покоління. Коефіцієнт аеродинамічного опору дорівнює 0,22.

У Porsche відзначили, що Taycan став першим у світі серійним електрокаром з бортовою системою на 800 вольт, тоді як інші подібні автомобілі використовують 400-вольтну схему. Новинку укомплектували двома електромоторами (на передній і задній осі), які забезпечують повний привід і поєднуються зі спеціальною дводіапазонною коробкою передач. Перша ступінь покликана забезпечувати максимальне прискорення під час старту, тоді як друга довга передача слугує для збереження резервів потужності».

На момент запуску Porsche Taycan представлений у двох топових модифікаціях — Turbo і Turbo S. Агрегати останньої при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 кВт). Такий автомобіль здатний набирати першу «сотню» за 2,8 секунди. Наприклад, стільки ж потрібно для прискорення до 100 км/год рекордсмену Нюрбургрінгу Lamborghini Aventador SVJ. Топовий Taycan Turbo S на одному заряді може проїхати 412 кілометрів.

Сумарна потужність двигунів версії Turbo становить 680 к. с. (500 кВт), що дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди. Її запас ходу – 450 кілометрів. Максимальна швидкість обох модифікацій — 260 км на годину.

Спеціальна система швидкої підзарядки всього за 5 хвилин дозволяє накопичити достатню кількість енергії, щоб проїхати до 100 кілометрів. З 5% до 80% за ідеальних умов запас батарей ємністю 93,4 кВт-год можна поповнити за 22,5 хвилини. Крім того, батареї можна заряджати в домашніх умовах від джерела змінного струму.

Porsche Taycan отримав повністю цифрову приладову панель, а також центральний 10,9-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Ще один опціональний монітор призначений для переднього пасажира. Кількість кнопок і механічних перемикачів зведено до мінімуму — більшість функцій можна контролювати за допомогою сенсорних поверхонь, а також голосового управління, що реагує на команду «Привіт, Porsche».

Електрокар оснащений фірмовою системою регулювання жорсткості амортизаторів PASM, адаптивною пневматичною підвіскою з трьома камерами, функцією контролю тяги, а також активною електромеханічною системою придушення кренів кузова. Водієві доступно чотири драйверських режими: Range, Normal, Sport і Sport Plus. Плюс до всього режим Individual дає доступ до окремих установок різних систем.