Mazda розповіла про салон першого серійного електрокара / фото Mazda

Компанія Mazda опублікувала відеотизер, що дає уявлення про інтер'єр першого серійного електрокара. Публічна прем'єра новинки відбудеться в кінці жовтня в рамках Токійського автосалону.

Читайте такожMazda привезла до Женеви новий кросовер (фото)

В кінці ролика показана нижня секція центральної консолі, де видно важіль вибору режимів роботи трансмісії, а також круглий селектор, який відповідає за контроль над функціями інформаційно-розважального комплексу. Плюс до всього у компанії відзначили, що в оформленні салону використовують виключно екологічно безпечні матеріали, пише Autonews.

Раніше стало відомо, що Mazda тестує прототип нового електрокара, агрегати якого сховали під кузовом компактного кросовера CX-30. При цьому передбачається, що серійний електромобіль буде повністю самостійною машиною, а не «зеленою» версією вже існуючої моделі.

Тестовий прототип новинки оснащений єдиним електричним двигуном, що видає 105 кВт (143 к. с.) і 265 Н·м крутного моменту. Мотор живить блок літій-іонних акумуляторів ємністю 35,5 кіловат-години.

Варто відзначити, що раніше у «Мазди» вже був власний електромобіль. У 2012 році японська марка випустила «зелену» версію електричного хетчбека Demio (Mazda2), який вийшов обмеженим накладом у 100 примірників і був доступний виключно в лізинг для корпоративних клієнтів.

Надалі Mazda також зосередиться на створенні гібридів з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. Силова установка буде розроблена на базі одного з двигунів нового сімейства SkyActive-X. В такому моторі паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах.