Ілюстрація REUTERS

Компанія Nissan на автосалоні в Токіо представила новий концепт-кар Ariya, який незабаром перетвориться на серійний електричний кросовер.

Читайте такожMazda презентувала свій перший електрокар з незвичними дверима (фото)

В основі Ariya - електрична платформа з двома електромоторами. В оснащення входять система напівавтоматичного керування Nissan ProPILOT 2.0, інтелектуальний повний привід, віртуальний помічник водія і функція взаємодії зі смартфоном власника, пише kommersant.

Відео дня

Автомобіль здатний брати з мобільного гаджета інформацію для навігації, налаштовувати сидіння і кліматичну систему під смаки людини. Також транспортний засіб можна інтегрувати в «розумний будинок».

Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Концепт-кар одержав новий дизайн кузова, ключовими особливостями якого стали «щит» з малюнком, що підсвічується, замість решітки радіатора, вузька світлодіодна оптика, а також елементи мідного кольору — вони стануть відмінною рисою всіх нових електромобілів Nissan.

фото Nissan

Інтер'єр виконаний у лаконічному стилі з мінімумом фізичних органів управління. Використані сенсорні кнопки і цифрова панель приладів. Обробка включає в себе деталі з дерева, алюмінію, шкіри і тканини.

Про те, коли з'явиться серійний варіант Nissan Ariya, не повідомляється.