Ілюстрація REUTERS

Транспортне управління Лондона (Transport for London - TfL) не продовжило ліцензії сервісу за замовленням таксі Über.

Читайте такожЗбитки Über зросли у 5 разів і досягли рекордного рівня

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на The Guardian.

Відео дня

"Рішення прийнято після того, як було зафіксовано понад 14 тисяч порушень, пов'язаних з відсутністю страховок у водіїв таксі", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що вперше TfL відмовилося продовжувати ліцензію Uber у вересні 2017 року. Однак тоді, компанія домоглася продовження ліцензії на 15 місяців. Вона визнала в суді свої помилки й пообіцяла їх виправити.

У вересні цього року TfL надало додатковий двомісячний випробувальний термін. Тоді Uber зобов'язали розв'язати проблеми з перевіркою водіїв, страховкою і безпекою.

Однак сьогодні в TfL заявили, що ліцензію не продовжать.

"Попри рішення деяких з цих проблем, у TfL немає впевненості в тому, що подібні проблеми не виникнуть в майбутньому", - йдеться в заяві TfL.

Попри таке рішення, Uber продовжить надавати послугу в Лондоні, оскільки компанія заявила, що подасть апеляцію. Доки суд не ухвалить рішення TfL, водії Uber працюватимуть.

У Лондоні зареєстровано 45 тисяч ліцензованих водіїв Über.

"Ми продовжимо працювати у звичайному режимі й зробимо все можливе, щоб працювати з TfL, щоб вирішити цю ситуацію", - сказав регіональний генеральний директор Uber Джеймі Хейвуд.