Для забезпечення повернення проїзних документів було виділено 10,5 млн грн./ Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" (УЗ) повернула кошти всім пасажирам, які звернулися за відшкодуванням вартості квитків на скасовані рейси з початку карантину у 2020 році.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Читайте такожУкрзалізниця відновила продаж квитків до міст "червоної зони"

Відео дня

"Пандемія коронавірусу і карантин, який почався в березні минулого року, без перебільшень завдав сильного удару транспортній галузі України та всій економіці. Однак, попри труднощі, "Укрзалізниця", як і обіцяла, повернула кошти всім пасажирам, які звернулися за відшкодуванням вартості квитків на скасовані рейси. У повній вартості та без стягування додаткових зборів", - цитує прес-служба слова Криклія.

Зокрема, починаючи з 14 березня 2020 року і до 11 травня 2021 року було повернуто майже 708 тис. проїзних документів на загальну суму 250 млн грн.

Згідно з повідомленням УЗ, всього на момент закриття продажу квитків на поїзди відправленням з 18 березня 2020 року кількість оформлених проїзних документів склала 743 тис. 959 одиниць на суму 262 млн грн.

Також повідомляється, що станом на сьогодні, 12 травня, загальна сума оформлених проїзних документів на поїзди відправленням з 18 березня 2020 року по 31 травня 2020 року, які ще можуть бути повернуті, становить 11,89 млн грн.

Для забезпечення повернення проїзних документів за зверненнями громадян філії УЗ "Пасажирська компанія" було виділено 10,5 млн грн.

Що цьому передувало

"Укрзалізниця" у зв'язку з карантинними обмеженнями неодноразово обмежувала висадку і посадку пасажирів, можливість покупки квитків на поїзди далекого прямування, а також на приміські поїзди.