Харків веде переговори про спільні інфраструктурні проекти з одним зі світових лідерів в будівництві - французькою компанією «Ейффаж». Серед обговорюваних проєктів - модернізація тепломереж, повідомив виконувач обов'язків мера Харкова Ігор Терехов.

Плани співпраці Терехов обговорив із директором з розвитку групи компаній «Ейффаж» Ніколя Суро.

Читайте такожУ Харкові починають випуск власних трамваїв - в.о. мера Терехов«Ейффаж» має великий досвід в реалізації складних проєктів, серед яких будівництво Ейфелевої вежі в Парижі (1889), тунелю під Ла-Маншем (1994), найвищого віадука у світі - Мійо (2004), футбольного стадіону «П'єр Моруа» (2012) та інших.

Відео дня

За словами Суро, компанія спеціалізується на об'єктах теплоенергетики, дорожньої інфраструктури, водопостачання.

«Зараз ми хочемо сфокусуватися на Україні, і група наших інженерів працює над проєктами, які ми можемо тут впровадити. Сподіваюся, що ми допоможемо втілити в життя всі плани, які є у вас в місті. І, звичайно, Харків - вершина нашого інтересу», - підкреслив він.

Терехов уточнив, що Харків зацікавлений в модернізації системи теплопостачання і транспортних розв'язок.

«Нас цікавить установка індивідуальних теплових пунктів, заміна магістральних трубопроводів, модернізація котельних. Принаймні, досвід вашої компанії, її фінансова стабільність дозволяють вивчити це питання», - заявив в.о. мера Харкова.

Він зазначив, що місто надасть всі необхідні пакети документів і залучатиме до тендерів кращі європейські компанії з великим досвідом і передовими технологіями.

Раніше в.о. мера Ігор Терехов повідомляв, що в Харкові почнуть випуск власних трамваїв, а протягом кількох років повністю оновлять парк міського транспорту на більш сучасний і екологічний.