Стартувало зведення Кременчуцького мосту / фото facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua/

Випробування паль майбутнього мосту стартували на лівому березі Дніпра у Кременчуці. Новий міст побудують за три роки, щоб розв'язати транспортні проблеми найбільшого промислового вузла Полтавщини.

Це один із мегапроектів програми Володимира Зеленського «Велике будівництво», повідомляють в Укравтодорі.

«Перетнути річку Дніпро у Кременчуці сьогодні можна лише Крюківським мостом. Його збудовано майже 150 років назад – і зараз він вже у передаварійному стані. Міст забезпечує сполучення як автомобільного, так і залізничного транспорту: Крюківським мостом проходять дороги державного значення М-22 Полтава – Олександрія, Н-08 Бориспіль – Маріуполь та залізнична гілка», - розповідає голова агентства Олександр Кубраков.

Відео дня

Найближчі до Кременчука автомобільні мости, що відповідають умовам сучасного руху, розташовані у радіусі 500 км.

«Власне тому, як і Запорізькі мости, міст у Кременчуці має не лише регіональне, але й загальнонаціональне значення. Наше завдання – завершити проєкт за 3 роки» - зазначив Кубраков.

Зводити новий міст буде турецька компанія DOĞUŞ İNŞAAT VE TİCARET A.Ş, яка виграла тендер на умовах design&build (розроблятиме проєкт і здійснюватиме саме будівництво). Міст матиме 4 смуги руху і протяжність понад 3 км. Старий Крюківській міст в перспективі планують зробити повністю залізничним.

Зараз будівельники проводять випробування несних паль. Їх заганяють на глибину в 30 метрів, щоб перевірити здатність витримувати проєктні навантаження. Невдовзі такі випробування проведуть на правому березі Дніпра.

Як повідомлялось, в рамках програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» триває масштабне оновлення мостів та штучних споруд. За перший рік збудували та відновили 158 таких об’єктів. Координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко напередодні показав, як відбувається зведення вантового та балкового мостів у Запоріжжі.