Фото прес-служби

Під Києвом почалося зведення транспортних розв’язок на ключових міжнародних трасах. Це дозволить розподілити потоки, підвищить безпеку і розвантажить транзитні вузли. Укравтодор опублікував відеорепортаж про те, як тривають роботи.

Нові розв’язки за президентською програмою «Велике будівництво» зводять у Чабанах та Віті-Поштовій на трасі M-05 Київ – Одеса, а також у Стоянці на трасі M-06 Київ – Чоп.

«Хаотична забудова Києва та його передмість, відсутність у столиці реального Генплану є причинами транспортного колапсу на підходах до столиці, які одночасно є міжнародними транспортними коридорами та щоденними маршрутами жителів агломерації», - говорить голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Відео дня
Фото прес-служби

Спорудження розв’язок є необхідним рішенням для забезпечення безпеки руху.

«На жаль, ми так і не отримали вчасного рішення Києва щодо відведення землі під розв’язки в Білогородці та Чайках. У наслідку буде збудовано 3 замість запланованих 5 розв’язок. Системним розв'язанням проблеми стане завершення будівництва Київської обхідної дороги», – повідомив голова Укравтодору.

У Чабанах вже встигли завершити підготовчі роботи. Зараз там влаштовують пальові фундаменти та споруджують опори естакад. У Стоянці продовжують земляні роботи та влаштування бетонного огородження на естакаді. До активної фази реалізації проєкту підрядник планує приступити у другій половині квітня.

Фото прес-служби

Фінансуватимуть будівництво коштом позик Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Проєкт розрахований на 2 роки. Технічний нагляд веде німецька Kocks Consult GmbH.

Як повідомляв раніше координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, влітку почнуться роботи на Дарницькому мості в столиці: «Укравтодор зробить не якусь частину, не освітлення, не один з'їзд, а весь комплекс робіт. Вже до кінця року кияни і гості столиці зможуть насолодитися новим мостом. І трохи видихнути від заторів».