Про це повідомив в. о. голови правління компанії Іван Юрик на прес-конференції в Києві / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Акціонерна компанія "Укрзалізниця "(УЗ) починає масштабний процес передачі комерційних площ на вокзалах в довгострокову оренду бізнесу, зокрема, на першому етапі планується до кінця літа передати в оренду площі на 24 вокзалах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив в.о. голови правління компанії Іван Юрик на прес-конференції в Києві.

Читайте такожВ "Укрзалізниці" заявили про отримання майже 40 мільйонів гривень прибутку в травні

Відео дня

"Сьогодні ми починаємо масштабний процес передачі комерційних торгових площ на наших вокзалах по всій Україні в довгострокову оренду... Ми запланували на першому етапі передати площі понад 41 тис.кв. м на 24 вокзалах до кінця цього літа", - сказав він.

Повна ж передача площ на 108 вокзалах, які знаходяться на балансі філії "Вокзальна компанія", буде проходити в 5 етапів.

На першому етапі УЗ планує вже в червні передати площі на вокзалах Запоріжжя, Дніпра, Хмельницького, Сум і Козятина.

На другому етапі, у липні, УЗ передасть в оренду площі на 11 вокзалах, зокрема вокзалах Полтави, Рівного, Тернополя, Фастова, Вінниці, імені Тараса Шевченка, Чопа, Ужгорода, Чернівців, Коломиї, Білої Церкви.

На третьому етапі, в серпні, компанія передасть площі ще на 4 вокзалах: Одеса, Миколаїв, Львів, Івано-Франківськ.

На четвертому етапі, наприкінці серпня, запланована передача ще на 4 вокзалах: Київ-Пасажирський, Харків, Херсон, Жмеринка.

За словами Юрика, на п'ятому етапі будуть передані площі 84 менших вокзалів.

В. о. голови правління підкреслив, що аукціони будуть проводитися на базі платформи "Прозорро.Продаж".

Юрик також повідомив, кого саме компанія очікує на цих аукціонах.

"Це фуд-корти, аптеки, магазини, зони відпочинку, магазини, які продають великі бренди, фірмові магазини великих мереж і виробників, відділення банків, Квіткові магазини... У нас буде тільки одна вимога - має бути витриманий єдиний стиль (з вокзалом-УНІАН)", - сказав він.

"Укрзалізниця" та оренда площ

Раніше в червні Юрик повідомив, що "Укрзалізниця" протягом літа через систему "Prozorro.Продажі" планує передати в оренду понад 41,5 тис. кв. м площ 24 залізничних вокзалів.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.