В.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик повідомив про те, що за результатами квітня місяця компанія виходить на прибуткову діяльність - вперше за останні 12 місяців після початку коронакризи. Розмір прибутку склав 35 млн грн.

"На жаль, кризові явища у світовій та українській економіці, що почались в березні минулого року, пандемія коронавірусу та скорочення обсягів перевезень тривалий час стримували розвиток Укрзалізниці, проте ми зламали цю негативну тенденцію", - сказав Юрик.

Він наголосив, що такого результату було досягнуто завдяки впровадженню оперативного антикризового плану і, що важливо, без підняття вантажних тарифів чи зменшення податкового тягаря на компанію. Крім того, за словами Юрика, незважаючи на важкий минулий рік, Укрзалізниця залишилась одним із найбільших і найсумлінніших платників податків за підсумками 2020 року й перерахувала до бюджетів усіх рівнів та фондів понад 25 млрд грн.

Відео дня

"Наша компанія й надалі докладатиме всіх зусиль для максимізації дохідних надходжень, розвитку вантажного бізнесу, росту привабливості й сервісу пасажирських перевезень, підвищуючи пріоритизацію й ефективність видатків", — заявив Юрик.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України затвердив консолідований фінансовий план АТ "Укрзалізниця" на 2021 рік, який передбачає загальні доходи компанії в сумі 93 млрд грн. та значні інвестиції в оновлення рухомого складу та інфраструктури.

Як повідомлялося раніше, до кінця року "Укрзалізниця" планує відремонтувати 1200 км колій.