В Ізраїлі створили батарею для електрокарів із надшвидкою зарядкою / REUTERS

Батарея ізраїльської компанії StoreDot може заряджатися за п’ять хвилин, у майбутньому її енергії вистачатиме на понад 150 кілометрів дороги.

Читайте такожУ США створили дорогу, що заряджає електромобілі (фото)Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на The Guardian.

"Компанія тривалий час займається розробкою батарей зі швидкісною зарядкою та застосовує їх у мобільних пристроях, дронах й електричних самокатах. Невдовзі StoreDot зможе виробляти також літій-іонні батареї для електрокарів, швидкість зарядки яких прирівнюється до традиційної заправки паливом", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Виконавчий директор компанії зазначає, що основним бар’єром для водіїв у переході на електричні засоби пересування є вже не ціна, а занепокоєння щодо тривалості руху на батареї. Розробник також випустить інженерні зразки зі стрічки масового виробництва, аби показати, що батарея вже готова для продажу.

Проте, зазначають у компанії, проблема полягає не лише у швидкості зарядки батарей, а й у зарядних станціях, чимало з яких не мають достатньої потужності для швидкісної зарядки.

В акумуляторах StoreDot замість графіту, що використовується у традиційних літій-іонних батареях, використовуються напівпровідникові наночастинки. У майбутньому компанія хоче залучати кремній, що є значно дешевшим. Ці прототипи очікують представити цьогоріч.

До 2025 року батарею планують адаптувати для відстані у понад 150 кілометрів. Компанія зазначає, що ціна буде такою ж, як і у традиційних батарей. 

Експерти прогнозують, що батареї зі швидкісною зарядкою стануть масово доступними впродовж трьох років, а ціна не перевищуватиме ринкову ціну акумуляторів зараз.

Капіталізацію компанії-розробника наразі оцінюють у 100 мільйонів доларів.