У рамках президентської програми «Велике будівництво» триває ремонт дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, котра вже цьогоріч стане частиною найдовшого в країні маршруту М-30 Стрий – Ізварине, так званої Дороги єдності. Про це повідомляє Тернопільська ОДА.

Ця дорога є головним об’єктом «Великого будівництва» 2021 року в Тернопільській області. Оновлення траси присвячене 30-ій річниці Незалежності України.

За повідомленням Тернопільської ОДА, на 9 кілометрах дороги в області уже влаштовано вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальтобетону. Ще на 9 км дороги провели регенерацію основи дороги. Фрезування старого зношеного покриття провели на 20 км. У селі Почапинці стартував монтаж арматури на мості.

Відео дня

Загальна протяжність дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка в області становить 106,3 км. Її частину від міста Тернопіль до межі з Хмельницькою областю та 1,2 км в межах м.Бережани було відремонтовано у 2018 році.

«У 2021 році відновимо решту, аби Дорога єдності М-30 Стрий – Ізварине на Тернопільщині була повністю комфортною та безпечною», - сказано у повідомленні.

Як повідомлялось, заступник голови Офісу президента і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у планах «Великого будівництва» на 2021 рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.