Вже до 35-х роковин аварії на ЧАЕС у Зоні відчуження буде оновлено 40 км доріг між КПП «Дитятки» і «Прип'ять», а також під'їзд до атомної станції. Робота буде проведена у рамках президентської програми «Велике будівництво».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Він наголосив, що в останні роки потік туристів та підприємців на територію зони відчуження значно зріс.

Відео дня

«Минулого року Укравтодор взяв на свій баланс майже 200 км доріг у Зоні відчуження. Наше завдання – за 3 роки привести до ладу популярні туристичні маршрути та забезпечити нормальний доступ до Зони природоохоронців, науковців, енергетиків та підприємців», - зазначив голова Укравтодору.

За даними Держагентства з управління зоною відчуження, на які посилається очільник Укравтодору, з 2015 до 2019 року потоки туристів збільшилися з 8 до 124 тисяч. Причому, близько 80% з них - іноземці. Крім цього, Зона відчуження стала також затребуваним серед інвесторів об'єктом для розміщення сонячних електростанцій, що також вимагає облаштування якісної інфраструктури.

«З 2018 року на території Зони працює перша сонячна електростанція – Solar Chernobyl. Ряд інвесторів з України та світу розглядають можливість будівництва нових сонячних електростанцій, адже тут є і доступна земля, і необхідні потужності для транспортування електроенергії», - уточнив Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що, разом з будівництвом і ремонтом загальнодержавних доріг, пріоритетним у 2021 році також буде відновлення доріг місцевого значення.