Компанія "Автомагістраль-Південь" у межах поточного середнього ремонту Харківської об’їзної дороги розпочала новий етап робіт – армування шарів асфальтобетонного покриття.

Про це повідомляє офіційна Facebook-сторінка програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Завершення робіт має відбутися восени наступного року.

“Наразі на об’єкті продовжується комплекс робіт із фрезерування покриття. Паралельно наші бригади розчищають придорожню смугу від чагарників та дрібнолісся, виконують поширення земляного полотна на ділянках із перехідно-швидкісними смугами та влаштовують вирівнюючий шар із дрібнозернистої асфальтобетонної суміші”, - повідомили у компанії "Автомагістраль-Південь".

Відео дня

Також на локальних ділянках виконується комплекс робіт з посилення слабкої дорожньої основи. На цих відрізках проектом передбачено влаштування шарів із щебенево-піщаної суміші, СФОВ та крупнозернистої асфальтобетонної суміші.

Для підвищення несучої здатності та для запобігання розвитку колій і тріщин на покритті фахівці компанії виконують армування геосітками та георешітками з композитної арматури.

Масштабний проект з відновлення об’їзної дороги ведеться з березня на двох відрізках км 472+040 – км 493+400 та км 493+400 – км 516+400. Автомагістраль-Південь виконує роботи від транспортної розв’язки біля міста Дергачі в напрямку Донецької області. Загальна протяжність ділянок - понад 44 км.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко показав, як ведеться будівництво об'їзної дороги навколо Дніпра. За його словами, Північний обхід Дніпра завершать будувати до цьогорічного Дня незалежності.