На будівництві траси Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка, що є одним з ключових проєктів усієї програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», в Полтавській області на обході міста Решетилівка почали укладання фінішного верхнього шару бетонного покриття. Про це повідомляє Полтавська ОДА.

Ділянка траси Н-31 у Полтавській області буде повністю бетонною і стане першим в Україні бетонним автобаном. Фінішний шар цементобетону сягатиме 26 см заввишки. Його вже почали укладати на ділянці км 159+965 - км 168+110.

Для укладання цементобетонуу, уточнюють в ОДА, необхідно строго дотримуватись технології, зокрема повинна бути проведена очистка покриття перед початком виконання робіт, встановлені копірні струни, розгорнуті рулони геосинтетичних матеріалів, цементобетонна суміш повинна бути розподілена екскаватором. Після цього бетонна суміш укладається бетоноукладачем, а також наноситься шорсткість і плівкоутворююча рідина.

Відео дня

Траса Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка - повністю нова чотирисмугова дорога, яка будується в обхід населених пунктів, що робить її схожою на європейські автобани. Її загальна протяжність становитиме 138,4 км, з яких в межах Полтавської області 79,4 км будуть повністю бетонними. Завершення будівництва заплановано на 2021 рік.

Із 79,4 км у Полтавській області минулого року вже було побудовано більше 50 км.

Нагадаємо, нещодавно заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що до Дня Незалежності України має бути завершено будівництво об'їзної дороги Дніпра, так званого Південного обходу. Раніше обласний центр не мав власної об'їзної дороги.