ЦВК проводить перевірку / фото УНІАН

Центральна виборча комісія перевіряє, чи є в кандидата у народні депутати від партії "Слуга народу" в 169 одномандатному виборчому округу (Харків) Олександра Куницького, окрім українського, ще й ізраїльське громадянство.

"Є матеріали про те, що у Куницького є подвійне громадянство і про паспорт... Наразі у ЦВК є усі доказові документи. Зараз відбувається дослідження. Коли його буде завершено, буде ухвалено відповідне рішення", - сказав журналістам радник голови ЦВК Олександр Остапа.

Коли саме завершиться перевірка, Остапа не уточнив. 

Відео дня

Водночас Куницький у Facebook зазначив, що нині проти нього спливає чимало недостовірної негативної інформації. Мовляв, це роблять конкуренти на виборах.

Читайте такожВерховний суд зобов'язав ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі для участі у виборах

"Незважаючи на це, вони продовжують чіплятися за владу, не гребуючи при цьому нічим. Відверта брехня та фінансовий ресурс для її розповсюдження – таку зброю вони обрали сьогодні проти мене. Я подав усі необхідні документи до Центральної виборчої комісії, де їх перевірили і жодних порушень не знайшли.", - запевнив Куницький. 

Інформація про те, що Куницький має громадянство Ізраїлю оприлюднили на "5 каналі", який належить експрезиденту України й лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку. ЗМІ стверджувало, що Куницький проживає не в Харкові, а в Хайфі в Ізраїлі. І про це, мовляв, свідчить надана ізраїльським Відомством з питань корпорацій виписка про заставу майна "громадянина Ізраїлю Олександра Куницького".

Позафракційний нардеп Андрій Денисенко розмістив у соцмережах копію нібито ізраїльського паспорта Куницького.

По 169-му округу в Харкові також балотується нардеп Олександр Грановський. Його називали "тіньовим куратором" судової та прокурорської системи у команді експрезидента Петра Порошенка, пише "Українська правда".

Раніше мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що консультується з Грановським і сподівається, що той представлятиме Харків у Верховній Раді наступного скликання.