Шарій йде під першим номером своєї партії / фото facebook.com/anatolijsharij

Центральна виборча комісія на виконання судового рішення зареєструвала відеоблогера Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати України на позачергових парламентських виборах, що відбудуться 21 липня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну постанову члени ЦВК ухвалили сьогодні на засіданні.

Читайте такожЦВК зареєструвала Клюєва кандидатом у нардепи

Відео дня

Так, на виконання постанови Верховного суду, ЦВК повторно розглянула документи Шарія, якому раніше відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати, включеного до виборчого списку "Партії Шарія" під номером один, та постановила зареєструвати його кандидатом.

Також ЦВК на виконання рішення Верховного суду зареєструвала кандидатом у народні депутати Євгена Євтухова, включеного до виборчого списку "Партії Шарія" під номером п'ять, якому було відмовлено в реєстрації постановою Центрвиборчкому від 24 червня.

Таким чином, сьогодні комісія постановила доповнити виборчий список "Партії Шарія" даними про Шарія та Євтухова.

Як повідомляв УНІАН, 24 червня ЦВК відмовила Шарію в реєстрації кандидатом у депутати. Партія, своєю чергою, оскаржила рішення комісії у Шостому апеляційному адмінсуді. Суд задовольнив позов та зобов'язав комісію зареєструвати Шарія кандидатом.

ЦВК намагалась оскаржити відповідне рішення у Верховному суді, але той задовольнив позов Центрвиборчкому лише частково - зобов'язавши комісію повторно розглянути документи відповідної особи.

Раніше ЦВК на виконання судових рішень зареєструвала вже дев'ятьох кандидатів-мажоритарників.

Нагадаємо, в 2012 році Шарій отримав політичний притулок у Литві. Блогер відомий своєю скандальною та неоднозначною позицією.