112.ua

Україна та Норвегія підписали рамкову угоду про технічне і фінансове співробітництво між країнами в сфері залучення та використання міжнародної технічної допомоги, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

З української сторони документ підписала заступник глави Мінекономрозвитку Юлія Ковалів.

"Норвегія давно підтримує Україну на міжнародній арені, і уряд докладає максимум зусиль, щоб поглибити двосторонню економічну співпрацю та залучення інвестицій. Угода, яку ми підписали, - це потужний сигнал для норвезьких інвесторів, що уряд цієї країни високо оцінює прогрес у реформах, якого досягла Україна", - зазначила вона.

Відео дня

За словами заступника глави Мінекономрозвитку Максима Нефьодова, який брав участь у підготовці угоди, досягнуті домовленості дозволять створити організаційно-правові основи для українсько-норвезького співробітництва у сфері залучення та використання міжнародної технічної допомоги.

Читайте такожПорошенко вперше прибув до Норвегії з офіційним візитом

"Рамкова угода - це стійка основа для реалізації різних проектів технічної допомоги. На основі цього документа, який команда Олени Трегуб (директор департаменту координації міжнародних програм Мінекономрозвитку - УНІАН) готувала майже рік, Україна зможе отримувати допомогу від норвезьких партнерів", - підкреслив Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, обсяг допомоги Україні з боку Норвегії в 2015 році склав 310 мільйонів норвезьких крон (36,5 мільйона євро) і був направлений на макрофінансову стабілізацію, розвиток державного управління, енергетики, енергоефективності, радіаційної безпеки, сприяння торгівлі та євроінтеграції, а також на гуманітарну допомогу.