Cyberpunk 2077 видалили з PS Store майже пів року тому – 18 грудня 2020-го / фото CDPR

Багатостраждальний польський рольовий екшен Cyberpunk 2077 повернувся у PlayStation Store. Однак купити гру ще не дозволяють. Можна лише додати її до списку бажаного.

Офіційну дату релізу на консолях PlayStation повідомлять пізніше, йдеться на сторінці гри в PS Store.

Сторінка гри в PS Store / скріншот

Гру також можна знайти у пошуку PS Store через мобільний додаток.

Відео дня

Про повторну появу гри на консолях PlayStation користувачі стали здогадуватися ще тиждень тому, коли Sony оголосила, що 18 червня видалить спеціальну сторінку для повернення грошей за покупку Cyberpunk 2077.

Наразі ані платформотримач, ані розробники зі студії CD Projekt офіційно не анонсували повторний реліз гри на PS4 та PS5.

Чому Sony видалила Cyberpunk 2077 з магазину PS Store

  • 18 грудня 2020 року – через 8 днів після релізу Cyberpunk 2077 компанія Sony видалила гру з магазину PS Store через численні скарги користувачів на її технічний стан.
  • Скандал розігрався тому, що до релізу розробники з CD Projekt запевняли: "на консолях гра працює напрочуд добре". Однак багів, вильотів та інших неприємностей у Cyberpunk 2077 на консолях виявилося стільки, що гравці почали вимагати повернення коштів.
  • Sony заявила, що "піклується про те, щоб її клієнти були задоволені своїм ігровим досвідом", прибрала CP2077 з магазину і створила окрему сторінку, де всі бажаючі, не залежно від кількості проведених годин у грі, могли повернути гроші за Cyberpunk.
  • Аналітики назвали цей випадок "безпрецедентним", підкресливши, що раніше через схожі проблеми ігри з продажів зазвичай відкликали самі видавці, а не платформотримач.