Сказ у лисиці підтвердили після проведення відповідних досліджень / truehunter.ru

У місті Миргород Полтавської області з 17 вересня оголошено карантин через виявлення захворювання на сказ у лисиці, яка покусала трьох осіб.

Як повідомляє прес-служба Миргородського міськради, відповідне рішення прийняла протиепізоотична комісія.

Читайте такожУ курортному селищі на Одещині вводять карантин через виявлений сказ«13 вересня тварину було виявлено на вулиці Сорочинській. Вона покусала трьох людей у місті. Після досліджень, проведених лабораторією ветеринарної медицини, було підтверджено, що тварина хворіла на сказ». – йдеться в повідомленні.

Відео дня

У зв'язку з цим комісія прийняла рішення про оголошення в Миргороді з 17 вересня карантину та затвердила заходи, щоб убезпечити території від розповсюдження сказу. Також розроблено графік профілактичних щеплень домашніх і бездомних тварин мікрорайонами міста.

Ветеринари просять жителів зробити щеплення домашнім і бездомним тваринам, які живуть поруч, відповідно до графіка, який розміщений на сайті міської ради та роздано головам будинкових та вуличних комітетів. У разі незвичайної поведінки тварин фахівці просять негайно звертатися до ветеринарів.

Як раніше повідомляв УНІАН, в Україні з літаків розкидають приманки з вакциною для тварин від сказу.