Українка померла після домашніх пологів / фото ua.depositphotos.com

У Рівному поліція почала розслідування за фактом смерті 34-річної породіллі, яка самостійно народжувала вдома.

Як інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Рівненській області, до правоохоронців 23 січня о 19:30 надійшло повідомлення від медиків, що після надання допомоги у лікарні померла 34-річна рівнянка, яка народжувала самостійно за місцем проживання.

Поліцейські попередньо встановили, що жінка, яка проживала на вулиці Неофіта Кибалюка в обласному центрі, протягом вагітності не перебувала на медичному обліку.

Відео дня

«У домашніх умовах вона народила сина. Його життю нічого не загрожує. Однак, врятувати його матір не вдалося», - йдеться у повідомленні.

Пізніше з'ясувалося, що у жінки вже є дитина, але з другими пологами вона вирішила "поекспериментувати". Після того, як вона народила крупного хлопчика вагою 4,5 кг, втратила свідомість. Родичі викликали швидку.

Слідчі Рівненського районного управління поліції розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з відміткою «нещасний випадок»).

Наразі поліцейські проводять першочергові процесуальні дії, за результатами яких вирішуватиметься питання про остаточну правову кваліфікацію.

Читайте такожУ Кривому Розі вагітна з підозрою на коронавірус народила здорову дитину

"23 січня о 18:20 жінка доставлена бригадою ШМД після домашніх пологів, які за словами сім'ї відбулися в 15:15. Народився живий хлопчик, 4570 г. Після пологів пуповину не перетинали. Крововтрата, за словами чоловіка - близько 5 літрів. За словами доули - "трохи більше літра". Під час госпіталізації, стан вагітної вкрай важкий, на зовнішні подразники не реагує, не контактна. Артеріальний тиск 40/0 мм ртутного стовпчика. Пульс на центральних і периферичних судинах не визначається. Аускультативно за 10 секунд визначається 2 серцевих скорочення. Негайно розпочата серцево-легенева реанімація. Спроба забору крові на дослідження - невдала. При зовнішньому огляді - із статевих шляхів візуалізується неклеймована пуповина. На тлі СЛР проведено ручне відділення плаценти і виділення посліду. О 19:10 констатована смерть породіллі", - розповіли в Facebook медики лікарні.

Інші новини на тему