Іноді після вакцини можна "підхопити" коронавірус / фото REUTERS

Відсутність колективного імунітету періодично стає причиною зараження коронавірусом вакцинованими людьми.

Таку думку в коментарі сайту ТСН висловила лікар-невролог Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Бобрик.

Вона пояснила, що циркуляція коронавірусу призвела до його високої концентрації, а люди своєю відмовою від вакцинації піддають ризику не тільки себе, але і щеплених співгромадян.  

Відео дня

"Коли ми вакцинуємося, ми проявляємо турботу й особисту відповідальність за своє здоров'я. Але має бути ще й громадянська відповідальність. Люди повинні чітко розуміти, що відмовившись від вакцинації, не ставши частиною колективного імунітету, вони піддають ризику не тільки себе, але і тих, хто вакцинувалися, оскільки вірус продовжує циркулювати і його концентрація досить висока", - говорить фахівець.

Читайте такожВ Одесі почалося сортування хворих на COVID-19, які потребують госпіталізації - волонтер

Вона також висловилася за посилення карантину для тих, хто відмовляється робити щеплення. Зокрема, вона пропонує заборонити "антивакцинаторам" ходити в магазини або на роботу, що значно обмежить їх контакти з іншими людьми.

"Більшість людей розглядає вакцинацію тільки в контексті свого власного здоров'я, а варто дивитися на це ширше, ваша вакцинація — це здоров'я ваших батьків, дітей, оточуючих, це ваша прогресивність у поглядах, ваша громадянська відповідальність позиція, ваш внесок у майбутнє, турбота про здоров'я поколінь", - говорить лікар.

МОЗ нагадує про важливість вакцинації / інфографіка УНІАН

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявивили 18 912 нових випадків коронавірусного захворювання. Від ускладнень померли 495 осіб, а видужали - 7 605 пацієнтів.

Вас також можуть зацікавити інші новини: