Нашому мозку і нервовій системі потрібен відпочинок, а це перш за все зміна діяльності, розташування, оточення / фото REUTERS

До кінця літа лишився всього місяць, а значить і сезон відпусток добігає до кінця. Психолог Ганна Денисова розказала, як увійти в робочий режим після відпустки.

"Найкраще перед тим, як повертатися до трудових буднів, зобов'язань, важливо згадати про те, заради чого я працюю саме на цій роботі, що мені приносить психологічне задоволення. Можливо, це спілкування з колегами, може, це зарплата, яку я зможу витратити на якісь радості в житті. Настрій починається з того, щоб згадати, чому я вибрав цю роботу, що в ній позитивного. З такими думками прокидаєшся з іншим настроєм і повертаєшся на роботу. Потрібно подивитися всередину себе і визначити, що принесе радість. Для когось це купити нову річ, для когось — повернутися за кілька днів до роботи та налаштовуватися довше, для когось немає взагалі необхідності налаштовуватися, тому що людина і не випадала з роботи та непрямим чином брала участь в процесах. Спільного рецепта немає", — розповіла Денисова в програмі "Сьогодні День. Вихідний" на телеканалі "Україна 24".

Читайте такожУкраїну визнали найдоступнішою країною у світі для подорожей на автомобілі

Відео дня

Психолог порадила на час відпустки змінити оточення, а не сидіти вдома.

"Нещодавно я читала статтю про те, що людині для того, щоб нормально відпочити, потрібно 4 тижні відпустки, саме повного виключення з робочого процесу. В наших реаліях це складно, але, якщо у вас є можливість вийти з усіх робочих процесів, це буде ідеально. Нашому мозку і нервовій системі потрібен відпочинок, а це перш за все зміна діяльності, розташування, оточення. Залишаючись вдома, ми залишаємося в тому ж просторі, з тими ж проблемами, займаємося господарством. Вийти з цього — найкращий спосіб. По можливості треба виїжджати", — сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини