Отримати щеплення від COVID-19, необхідно записатися на конкретний час \ фото УНІАН

У Києві вакцинація проти COVID-19 в Міжнародному виставковому центрі 17 та 18 червня для зареєстрованих у "Дії" буде доступна за попереднім записом на ресурсі Helsi.me.

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на Департамент охорони здоров’я.

Тобто, щоб отримати щеплення від COVID-19, необхідно записатися на конкретний час.

Відео дня

«Досвід минулих вихідних довів, що робота вакцинальних бригад за записом не лише впорядковує чергу, а й значно мінімізує час, витрачений на процес щеплення. У результаті – можливість вакцинуватися отримує набагато більша кількість людей», - пояснили у департаменті.

Читайте такожМасова вакцинація у Києві Цього тижня відбуватиметься у чверті, а не у вихідні

Киян закликають записатися та прийти у чітко призначений час.

Також у профільному департаменті нагадують, що для людей від 65 років існує можливість вакцинуватися від COVID-19 у Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Для цього необхідно звернутися до лікаря, з яким підписано декларацію, та узгодити час.

Вакцинація від коронавірусу в Києві

У Києві на цьому тижні масова вакцинація від COVID-19 в Міжнародному виставковому центрі відбуватиметься 17 та 18 червня - у четвер та п’ятницю, а не у вихідні, як зазвичай.

Раніше на сервісі Helsi.me повідомили, що як завжди, буде дві черги - "жива" та за попереднім записом. Попередній запис через цей сайт триватиме зранку 15 червня.

Зазначалося, що для зручності громадян буде вестися онлайн-трансляція зі входу в МВЦ на Facebook-сторінці та Телеграм-каналі (https://t.me/helsiua), щоб можна було побачити стан "живої" черги і спланувати час.

Також повідомлялось, що з усіма користувачами, які створили записи на 19-20 червня, контактує колл-центр та пропонує завчасно зарезервовані дати та місця для вакцинації.

Центр вакцинації проти COVID-19 відкрився у столиці 29 травня. До цього часу він працює лише у вихідні дні.

Минулої суботи, 12 червня, в Києві щеплення отримала рекордна кількість людей - понад 3 тис.