Симптоми штаму "Дельта" відрізняються від інших / фото REUTERS

Штам "Дельта" має специфічні симптоми, які відрізняють його від інших штамів COVID-19. Найпоширенішими симптомами є лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України в Facebook.

За даними відомства, серед пацієнтів зі штамом "Дельта" кашель та втрата нюху або смаку менш поширені.

Відео дня

Читайте такожЕксперт заявивши про "тривожні дзвіночки" погіршення ситуації з COVID-19 в УкраїніПри цьому в МОЗ уточнили, що спостерігалися більш серйозні симптоми:

  • порушення слуху;
  • проблеми зі шлунково-кишковим трактом;
  • утворення згустків крові, що призводять до відмирання тканин та гангрени.

"Згідно з дослідженням, проведеним вченими з Китаю концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму "Дельта" в 1000 разів більше, ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус у зовнішнє середовище, сприяє поширенню вірусу на інших людей", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що у Великій Британії на штам "Дельта" припадає понад 90% поточних випадків COVID-19.

Також в МОЗ заявляють, що ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом "Дельта" набагато вища у тих, хто не вакцинований.

"Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно, або ж в значно легшій формі", - додали у відомстві.

Як раніше повідомляв УНІАН, головний інфекціоніст Львівщини - директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко зазначив, що в Україні "мішенню" штаму коронавірусу COVID-19 "Дельта" можуть стати неповнолітні.