Фізична активність знижує ризик перенести COVID-19 / фото pixabay.com

Фізична активність знижує ймовірність перенести COVID-19 в тяжкій формі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

За його словами, нинішня пандемія COVID-19 стала нагадуванням про вплив супутніх неінфекційних хвороб, які згубно впливають як на тяжкість захворювання, так і на тривалість хвороби.

Відео дня

"Нещодавня публікація наукового дослідження в британському журналі спортивної медицини говорить про доведений факт, що фізична активність знижує ймовірність перенести COVID-19 в тяжкій формі. Всього 150 хвилин на тиждень фізкультури з високою ймовірністю поможуть уникнути несприятливих наслідків після COVID-19. Однак і коли ви перехворіли, то фізичні вправи є важливою умовою повноцінного одужання після COVID-19", - сказав Ляшко.

Він закликав зберігати мотивацію для виконання фізичних вправ.

"До початку пандемічного 2020 року, за результатами оцінки поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні, рівень фізичної активності в Україні був високим і увійшов до найвищих показників у Європейському регіоні Всесвітньої організації охорони здоров’я. Лише 10% українців не дотримувались рекомендації ВООЗ щодо принаймні 150 хвилин фізичної активності середньої інтенсивності щотижня", - сказав заступник міністра.

Коронавірус в Україні: що відомо

Нагадаємо, в Україні виявили 7562 нових випадки коронавірусу за минулу добу. Найбільше заражень у Києві, Харківській та Дніпропетровській областях.