Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого \ фото УНІАН

Цього тижня в рамках ініціативи COVAX Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 3 морозильні камери для зберігання вакцини Pfizer від COVID-19 за ультранизьких температур.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я. Як зазначається, морозильні камери з діапазоном температур від -40°C до -86°C виробництва Vestfrost, Данія, будуть встановлені на складі ДП "УкрМедПостач" МОЗ.

У міністерстві також пояснили, що закупівля додаткових ультрахолодових морозильників дозволяє збільшити потужності України щодо зберігання на національному рівні вакцини Pfizer, яка потребує наднизьких температурних умов від -60°C до -80°C.

Відео дня

"Найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже півмільйона доз вакцини Comirnaty від Pfizer-Biontech, отже, потребуємо більше обладнання для логістичних ланцюгів. Ультрахолодові морозильники для вакцини допоможуть нам надійно зберігати цю вакцину і захищати все більше українців від небезпечного COVID-19. Ми вдячні партнерам, які підтримують нас у цьому відповідальному процесі", — повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте такожВакцину Pfizer доставили до Харкова з грубим порушенням умов зберігання (відео)

"Надійний холодовий ланцюг критично важливий для того, щоб вакцини зберігали свою ефективність. Поява мРНК вакцин у контексті COVID спонукала багато країн оновити обладнання холодового ланцюга, щоб мати змогу працювати із новою технологією, яка вимагає ультранизьких температурних умов. У ЮНІСЕФ ми пишаємося тим, що можемо підтримати Україну у цьому оновленні, і хотіли б висловити вдячність партнерам і донорам у рамках COVAX, які роблять це можливим. Це дає змогу зберігати більший об’єм вакцин за наднизьких температур, забезпечуючи збереження їхньої дієвості для захисту людей в Україні від COVID-19 ", - сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Сахін.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї, та Spikevax американської компанії Moderna.