Власник київського БДСМ-клубу BiBar Олег Соколов розвінчав кілька міфів про цю культуру.

БДСМ - це збочення

Психологічні дослідження довели, що БДСМ - це не збочення, а психосексуальна субкультура, заснована на обміні владою під час еротичних рольових ігор. Як відзначають сексологи, на принципі "домінування-підпорядкування" збудований весь соціум: вихователь-учень, підлеглий-начальник, батько-дитина. Тому логічно, що психологічні аспекти переносяться і на сексуальні фантазії людей.

БДСМ - це біль і рани

За словами Соколова, багато хто асоціює БДСМ виключно з нав'язаною порноіндустрією картинкою: біль, кров і насильство. Насправді БДСМ - це, в першу чергу, про естетику, красу, шоу і насолоду, яка досягається різними практиками. Приступаючи до них, всі учасники дотримуються правила БДР-безпека, добровільність і розумність. Жодна з практик при дотриманні техніки безпеки не зашкодить здоров'ю учасників гри.

Відео дня

Читайте такожЖурнали розповіли, як змінився секс за останні 10 років

У БДСМ-практиках партнери обов'язково шльопають і б'ють один одного

"Зовсім не обов'язково. Є, як мінімум, близько десятка практик і їх видів, які засновані на філософії і правилах БДСМ, але не включають грубий фізичний вплив. Наприклад, японське мистецтво фіксації тіла - шибарі, яке також є частиною культури БДСМ і зав'язано на довірі і повній передачі контролю партнеру", - говорить Соколов.

БДСМ має на увазі секс

"Ні, в БДСМ-культурі вищий ступінь насолоди досягається за допомогою реалізації фантазійних сценаріїв, рольових ігор і естетики. У БДСМ-клубах, як правило, сексу немає, відвідувачі приходять туди за іншими враженнями",-додав власник БДСМ-клубу.

БДСМ потрібно вміти займатися

Головне - усвідомлення і прийняття своїх фантазій, навіть найбільш неоднозначних. Далі важливо знати і розуміти закони БДСМ. А вміти втілювати свої сексуальні ідеї в життя допоможуть тематичні клуби, майстер-класи або індивідуальні сесії з тематиками. Все це можна пробувати анонімно, онлайн або оффлайн.

Вас також можуть зацікавити новини: