Через пандемію людям бракує фізичної активності / фото УНІАН

Соціальне дистанціювання і робота з дому допомагають запобігти передачі коронавірусу, але можуть сприяти нездоровій поведінці, наприклад, надмірному споживанню фаст-фуду, посиленню сидячого способу життя, скороченню фізичної активності.

Читайте такожУчені з'ясували, що фізичні навантаження щорічно рятують 4 мільйони життів

Науковці вважають, що останній фактор може привести до щорічного збільшення кількості нових випадків діабету 2 типу більш ніж на 11,1 мільйона і привести до більш ніж 1,7 мільйона смертей, пише zdorovia.

Відео дня

Оцінки були представлені дослідниками з Державного університету Сан-Паулу, Бразилія, в оглядовій статті, опублікованій в журналі Frontiers in Endocrinology. Автори підкреслюють, що існує "гостра необхідність" рекомендувати фізичну активність під час пандемії.

В огляді, крім інших джерел даних, представлені результати міжнародного онлайн-опитування, проведеного групою з 35 дослідницьких інститутів на декількох континентах. Згідно з результатами, які є попередніми, рівень фізичної активності знизився на 35% в перші місяці пандемії, і це супроводжувалося збільшенням сидячого поведінки на 28,6%.

Попередні дослідження вже показали, що недолік фізичної активності став причиною близько 33 мільйонів випадків діабету 2 типу в 2019 році і 5,3 мільйона випадків смертей в 2018 році.

Пандемія коронавірусу: вплив на життя людини